HTML

Csótányirtás, Német csótány, Csótányirtó

A német csótány életmódja, csótányirtás, csótányírtás, csótányirtó

Friss topikok

Német csótány ellen, irtószer nélkül? Csótányirtás előtt...

2021.07.01. 16:05 Rovarirtó

Német csótány megjelenésére elsősorban a vizes helyiségekben számíthatunk, a zsúfoltság és általánosan rossz higiénia az elszaporodását elősegíti. Törekedjünk a lakás hézagmentes kialakítása: ne hagyjunk a falon hibásan ragasztott tapétát, a szegőlécek-csempefugák hézagait igyekezzünk megszüntetni, társasházban a csőáttörések szigetelése is fontos. Ne hagyjunk pangó vizet a mosogatóban és fürdőben, ne maradjon az asztalon ételmaradék, mindent gondosan csomagoljunk el és helyezzünk a hűtőbe. Ügyfeleink részéről gyakran felmerülő kérdés: "miért a hűtőbe...? a hűtő mögött van a legtöbb csótány..." Valóban, a német csótányok gyakori gócpontja a hűtő mögötti terület, ugyanis melegigényes rovarról van szó, a hűtő motorja pedig 30-40C körüli hőmérsékletet biztosít számára, és búvóhelynek sem utolsó, továbbá a kicsapódó kondenzvíz tartósan biztosítja a csótányok folyadék szükségletét. A hűtőszekrény belsejében viszont hideg van, melyet a csótány nem visel el. Ha csótányok ártalmára gyanakszunk, de nem vagyunk biztosak benne, legjobb ha beszerzünk néhány egyszerű ragasztós csótánycsapdát, amit a konyhában (hűtő mögé, mosogató alá, kuka mellé) kell kihelyezni. Ha tényleg csótányok vannak a konyhában, 1-2 nap alatt ez látható lesz a csapdában. A csótánycsapdában ugyanis vonzó hatású anyag van, a ragasztós felület csapdába ejti őket. A csótányok csapdája természetesen nem megfelelő módszer csótányirtásra, megfigyelésre azonban a rovarirtó cégek is ezt használják. A csótánycsapda kizárólag a csótányokra gyakorol vonzó hatást, más rovar (például ágyi poloska)csak véletlenül sétálhat bele. Ha a csótányok ártalma bebizonyosodik, javasolt minél előbb kártevőirtó vállalkozás megkeresése.

Csótányirtás megrendelés

1 komment

Címkék: csótányok nemet csotany csótányirtás irtószer csotanycsapda

A bejegyzés trackback címe:

https://csotany.blog.hu/api/trackback/id/tr35371336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mini cini 2017.07.22. 10:52:55

Már a 3-ik csótányírtáson vagyunk túl, az első kombinált írtás volt, permetezés és gél, a másik 2 gélezéssel történt, az utólsó kb másfél hete volt, ma mégis óriási élő példányok jöttek elő, lassan a z összes nyugdíjam erre megy rá, hogy tudék végleg megszabadulni tőlük!! A másik hogy rovarfóbiás vagyok, már nem bírom elviselni!! Kérem adjanak tanácsot!! Előre is köszönöm!!
süti beállítások módosítása