HTML

Csótányirtás, Német csótány, Csótányirtó

A német csótány életmódja, csótányirtás, csótányírtás, csótányirtó

Friss topikok

Csótányirtó gél bemutatása, terrárium kisérlet

2011.12.08. 19:29 Rovarirtó

A terráriumban lévő csótányok egy része elfogyasztja a felkínált csótányirtó gélt, rövid időn belül elpusztulnak. Az aktív hatóanyagtól elpusztult csótányokat társaik fogyasztják el, melyek szintén elhullanak. Néhány óra alatt a teljes akváriumban élő kolónia pusztul, a videón látható egyetlen pötty csótányirtó géltől. Ez a domino effektus a titka a szakszerűen (a búvóhelyekre, megfelelő mennyiségben) végzett "zselés csótányirtás" egyedülálló hatékonyságának. "Zselés csótányirtás rendelhető!"

Szólj hozzá!

Címkék: csótányok csótányirtó csótányirtó gél gélezés zselés csotányirtás

Csótányirtó gél a gyakorlatban.

2011.12.08. 19:07 Rovarirtó

A videón "Goliath" gélt fogyasztó csótányok láthatóak. Az apró gélpöttyök vonzó hatást gyakorolnak a különböző fajú csótányokra (egyaránt hatékony a magyarországon elterjedt német és konyhai csótány ellen). A csótányirtó gélben lévő hatóanyag idegméregként hat a csótány szervezetére, fogyasztást követően rövid időn belül elpusztul. Az elhullás  rendszerint a búvóhelyén következik be, a többi csótány közt. A kannibál természetű rovarok azonnal elfogyasztják elhullott társukat, majd maguk is elpusztulnak a még aktív fipronil hatóanyagtól. A technológia teljesen biztonságos, gélezéssel történő csótányirtás közben nem kell elhagyni a lakást, nem jut vegyianyag a légtérbe.
Csótányirtás gélezéssel megrendelhető!

Szólj hozzá!

Címkék: csótányok csótányirtó csótányirtó gél német csótány nemet csotany csotanyirto gélezés

Csótányirtás gélezéssel. Erős német csótány fertőzöttség a gyermekszobában.

2011.07.09. 18:04 Rovarirtó

Egy lakásból igen erős német csótány fertőzöttséget jeleztek. A helyszíni szemle során kiderült, hogy a gyermekvédelem öt kiskorú gyermeket költöztetett ki a lakásból, a tömérdek csótány miatt.
A csótányirtás nem tűrt halasztást ilyen körülmények közt. Gyors és tartós eredményre volt szükség, hogy a gyermekek minél előbb visszaköltözhessenek otthonukba. A csótányirtás gélezéses módját választottuk.

csotanyoskislo.JPG

csotanyosszekreny.JPG

csotanyirtas-agynemutarto1.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: csótányok csótányirtó német csótány csótányirtás

Csótányirtó gél a csótányok ellen. Csótányirtás gélezéssel.

2011.06.01. 21:00 Rovarirtó

A csótányok ellen, a hagyományos csótányirtás permetezéses védekezési módszere, a csótányok biológiájából, az éttermi konyhák üzemelési módjából (hozzáférhetetlen zugok, beépített eszközök, naponta takarításra kerülő felületek) és az előkészítés hiányából adódóan általában nem biztosít tartós rovarirtó hatást a  német és konyhai csótány ellen. Ezekben az esetekben a csótányirtó gél használata az egyetlen célravezető módszer a csótányok kiirtására. A speciális adagoló pisztolyokból kijuttatásra kerülő gél egy új és hatékony csótányirtó szer. A környezetre gyakorlatilag nem toxikus, ugyanakkor hatóanyagtartalma révén - megfelelő alkalmazás esetén - gyors, biztos és hosszantartó eredményt nyújt a konyhai és német csótányok ellen. A gélezéses csótányirtás konyhákon és termelő üzemekben munkaidő alatt is alkalmazható.Tiszta és diszkrét módszer, rendkívül tartós csótányirtó hatást biztosít. A csótányirtó gélpöttyök vonzó hatásának a közelben megbúvó csótányok nem tudnak ellenállni, rövid idő alatt halálos mennyiséget  fogyasztanak a kihelyezett irtószerből. A csótányirtás méreganyaga a rovar szervezetébe bejutva gyomor-méregként fejti ki hatását. Az irtószert a csótányok búvó- és tartózkodási helyeire, illetve vonulási útjaira helyezzük (szekrények csempe fugák, sarkok, rések, repedések, csőáttörések, asztalok alsó lapja, mosogató). A csótányirtó gél nagy előnye a permetezéssel történő csótányirtással szemben, hogy élelmiszereket és edényeket elpakolni nem kell, kevesebb előkészület szükséges, a csótányok élőhelyeit mégis célzottan tudjuk kezelni.

A csótányirtó hatóanyag rövid időn belül idegméregként hat a rovar szervezetére, a pusztulás néhány percen belül bekövetkezik.A pantofág csótány elhullott társait is megeszi,  a  méreganyag ismét aktivizálódik, így tarolva végig a teljes populációt. Ezt hívjuk a csótányirtás domino effektusának. Ez magyarázza azt a tényt is, hogy gélezéssel történő csótányirtás után kevesebb az elhullott csótány a lakásokban.  A csótányirtás ezen módja teljesen biztonságos, és csak a 1-2m-es körben fejt ki vonzó hatást, vagyis a szomszédok csótányait nem csalogatja át a lakásunkba Mivel a csótányok egész éjszaka kutatnak élelelem után, a megfelelő helyekre tett csótányirtó pöttyöket biztosan megtalálják. A csótányirtás ezen új módja kitűnően alkalmazható csótányokkal erősen fertőzött helyeken is, a hatékony rovarirtáshoz azonban feltétlenül szükséges, hogy a területen élő csótányok egyéb táplálékhoz ne juthassanak hozzá. Ha a csótányok számára csak a csótányirtó méreganyag az egyetlen hozzáférhető táplálék, úgy a csótányirtás hatása 100%-os lesz!
Csótányirtás megrendelés!

3 komment

Címkék: írtás csótányok csótányirtó csótányirtó gél csótányirtás gélezés

Csótányirtás. Csótányirtó permetezés.

2011.02.13. 12:28 Rovarirtó

Hagyományos, de rendkívül hatékony csótányirtó módszer: az alapos és szakszerű permetezés (búvóhelyeken és felületeken, melyeken a csótányok közlekednek egy tartós hatású csótányirtó méregmezőt létesítünk, mely folyamatos ölőhatást fejt kis (akár több hónap!) a rajta áthaladó csótányok szervezetére. A csótányirtó munkaoldat a felületeken foltot nem hagy, melegvérű szervezetekre veszélytelen. A permetezéses csótányirtás előzetes előkészületet igényel: edények és élelmiszerek elpakolása, időnként bútorok mozgatása. A csótányirtó szakember részéről elengedhetetlen a csótányok fő búvóhelyeinek ismerete, továbbá az csótányirtó munkaoldat kijuttatása közben és után az óvintézkedések betartása, és betartatása a megrendelővel. A csótányirtó méregmezőt a felületekről lemosni, eltávolítani nem szabad, ekkor megszűnik a hatása.

A csótányirtás során be kell járnunk az egész lakást, a csótány ártalom nagyságának felmérése miatt. A csótányirtás elsősorban a vizes helyeken (konyha,fürdő,wc) történik.
A munka során lábzsákot használunk, így cipőnkkel nem koszoljuk össze a lakását. Csótányirtó szolgáltatásunkat nem hirdetjük járműveinken, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk. A csótányirtás diszkrét és tiszta módon történik.
Csótányirtás megrendelhető!

Szólj hozzá!

Címkék: csotanyirtas csotanyirto

Csótányok a lakásban és étteremben (video)

2011.02.05. 19:00 Rovarirtó


A videón egy német csótányoktól rendkívül fertőzött lakás látható.
Ezen kívül egy étterem konyhája, ahol a permetezéssel történő csótányirtás utáni állapotot örökítettük meg. A padlón jól láthatóak a csótányok tetemei, illetve az irtószertől menekülő csótányok. Az ilyen erős csótány ártalom általában permetezéssel kezelendő. Az üzemi konyhákban azonban csak akkor lehet hatékony csótányirtást végrehajtani ezzel a módszerrel, ha a konyha hosszú időre leáll. A folyamatos (napi) takarítás, lemosás ugyanis megszünteti a rovarirtó mező tartós hatását.
Csótányirtás Budapesten és Pest megyében megrendelhető!
 

Szólj hozzá!

Címkék: csotanycsapda csotanyirtas csotany csotanyok

Konyhai csótány. Konyhai csótányok a csótánycsapda fogságában

2011.02.01. 10:03 Rovarirtó

A konyhai csótány egyike a Magyarországon is megtalálható 3 csótányfajnak. Elterjedt még: konyhai sváb, svábbogár, nagy fekete csótány néven. Kedvező életkörülmények között nagyon gyorsan elszaporodhat. 20-27 mm nagyságú, feketésbarna színű. Megvastagodott nyakpajzsuk van, és a lábaikon található tapadókorongokkal még az üvegen is képesek mozogni. Petékkel szaporodik, saját mirigyeinek váladékából petetokot fejleszt (kokon), és ebbe rakja a petéit. A konyhai csótány petetokjában 16-18 pete található. A csótány nősténye a petetokot 1-2 napig hordja, majd elhullajtja. A kis csótányok először fehérek majd pár óra alatt bebarnulnak. Ezek az állatok fél évtől két évig élhetnek. A német csótányhoz viszonyítva teljes fejlődési ideje hosszabb, ezért annál lassabban szaporodik és folyadékigénye is nagyobb. Hazánkban évente csak 1 nemzedéke van. A 20-29°C hőmérsékletű helyeket szereti. Többnyire a padlószint közelében tartózkodik, de életfeltételét a csatornában, lefolyókban is megtalálja. A konyhai csótány a szénhidrátdús táplálékot jobban kedveli. Veszélyük, hogy részben fertőző betegségeket terjesztenek, részben pedig lakásban megtelepedve allergiás reakciókat idézhetnek elő, de undorkeltésük miatt pszichés visszatetszést is kelthetnek.

Időnként tiszta helyeken is óriási mértékben elszaporodhat, jelenléte azonban sokáig nem feltűnő. A konyhai csótány ártalom általában csak éjszaka feltűnő, főleg ekkor keresi táplálékát. A szabadforgalmú csótánycsapda kiválóan alkalmas monitorozására (képen), irtani azonban nehezebb mint a német csótány egyedeket. Az irtószereknek jobban ellenáll, emelt dózist használunk ellenük csótányirtás alkalmával. A csótányirtó permetezőszer és a csótányirtó gél felhasználása is emelt mennyiséggel történik.
Csótányirtás rendelhető oldalunkon. Konyhai csótány és német csótány irtása!

Szólj hozzá!

Címkék: német csótány csótányirtás csótánycsapda konyhai csótány német csótány irtása

Német csótány ellen, irtószer nélkül? Csótányirtás előtt...

2010.11.08. 16:05 Rovarirtó

Német csótány megjelenésére elsősorban a vizes helyiségekben számíthatunk, a zsúfoltság és általánosan rossz higiénia az elszaporodását elősegíti. Törekedjünk a lakás hézagmentes kialakítása: ne hagyjunk a falon hibásan ragasztott tapétát, a szegőlécek-csempefugák hézagait igyekezzünk megszüntetni, társasházban a csőáttörések szigetelése is fontos. Ne hagyjunk pangó vizet a mosogatóban és fürdőben, ne maradjon az asztalon ételmaradék, mindent gondosan csomagoljunk el és helyezzünk a hűtőbe. Ügyfeleink részéről gyakran felmerülő kérdés: "miért a hűtőbe...? a hűtő mögött van a legtöbb csótány..." Valóban, a német csótányok gyakori gócpontja a hűtő mögötti terület, ugyanis melegigényes rovarról van szó, a hűtő motorja pedig 30-40C körüli hőmérsékletet biztosít számára, és búvóhelynek sem utolsó, továbbá a kicsapódó kondenzvíz tartósan biztosítja a csótányok folyadék szükségletét. A hűtőszekrény belsejében viszont hideg van, melyet a csótány nem visel el. Ha csótányok ártalmára gyanakszunk, de nem vagyunk biztosak benne, legjobb ha beszerzünk néhány egyszerű ragasztós csótánycsapdát, amit a konyhában (hűtő mögé, mosogató alá, kuka mellé) kell kihelyezni. Ha tényleg csótányok vannak a konyhában, 1-2 nap alatt ez látható lesz a csapdában. A csótánycsapdában ugyanis vonzó hatású anyag van, a ragasztós felület csapdába ejti őket. A csótányok csapdája természetesen nem megfelelő módszer csótányirtásra, megfigyelésre azonban a rovarirtó cégek is ezt használják. A csótánycsapda kizárólag a csótányokra gyakorol vonzó hatást, más rovar csak véletlenül sétálhat bele. Ha a csótányok ártalma bebizonyosodik, javasolt minél előbb kártevőirtó vállalkozás megkeresése.

Csótányirtás megrendelés

1 komment

Címkék: csótányok nemet csotany csótányirtás irtószer csotanycsapda

Csótányok alkalmazkodása

2008.03.08. 16:43 Rovarirtó

„Minek köszönhető a csótányok kiváló alkalmazkodóképessége?”

A kérdést minden részletre kiterjedően nehéz, sőt szinte lehetetlen megválaszolni. Kezdjük azzal, hogy nem csak a csótányok, hanem általában az ízeltlábúak – különösen a rovarok – igen kitűnően alkalmazkodnak egészen szélsőséges környezetekhez is. A csótányok talán azért kerülnek jobban a figyelem előterébe, mert a városlakó ember már régóta próbál megszabadulni tőlük, mindez ideig kevés sikerrel. A csótányok szívósságát az a közszájon forgó mondás is alátámasztani látszik, miszerint egy esetleges nukleáris világégést csak a csótányok élnének túl.
A csótányok nagy időelőnyben vannak velünk szemben. E rovarok mintegy 350 millió éve, még a karbon időszakban kezdték meg evolúciós fejlődésüket. E hosszú idő alatt szinte tökélyre fejlesztették a túlélési technikájukat. Ma mintegy 3500 fajuk létezik, de közülük csak néhány közismert kártevő. Ilyen például hazánkban a szinte mindenki által látott (és utált) közönséges vagy konyhai csótány (Blatta orientalis), a német csótány (Blattella germanica) és a nálunk ritkább amerikai csótány (Periplaneta americana).
A fürdőszobában és a konyhában is fölbukkanó német csótány egyetlen nősténye évente elméletileg 35000 utódot is világra hozhat. Ez a termékenység óriási evolúciós előny. Minél több utódot hoz világra, annál nagyobb az esély, hogy lesz közöttük olyan, amely ellenáll a környezeti veszélyeknek, így például azoknak a mérgeknek, amellyel megpróbálunk megszabadulni e kellemetlen lakótárstól. A csótány rendkívül igénytelen. Noha meleg vidékekről származik, meglehetősen jól alkalmazkodott a hűvösebb éghajlathoz is. Természetesen itt is igyekszik jó meleg, nyirkos, zárt helyen átvészelni a telet. Ideális élőhelyet talált a sokemeletes lakótelepi házakban.
Mindenevő. A morzsáktól a fogkrémig, a ragasztótól a hajszálig mindent elfogyaszt, de sokáig bírja a koplalást sőt egyes csótányirtó szereket is tolerál a szervezete.
Lapos testével a legkisebb résekben el tud bújni. Éjszakai, fénykerülő életmódjával elkerüli a legtöbb természetes ellenségét. Ráadásul – méretéhez képest – igen gyors, sebessége eléri a 0,8 métert másodpercenként. Mozgásirányát is gyakran változtatja, ami szintén megnehezíti az elfogását. Az is tény, hogy sokkal ellenállóbb a radioaktív sugárzásnak, mint az ember, de ezzel nem áll egyedül a rovarok között. Az ecetmuslicának például meg sem kottyan a csótányt már rég elpusztító, halálos sugárzás.
(forrás: National Geographic - Pesthy Gábor)
További kérdések a csótányirtásról

Szólj hozzá!

Címkék: csótányok német csótány