HTML

Csótányirtás, Német csótány, Csótányirtó

A német csótány életmódja, csótányirtás, csótányírtás, csótányirtó

Friss topikok

Konyhai csótány. Konyhai csótányok a csótánycsapda fogságában

2021.06.30. 10:03 Rovarirtó

A konyhai csótány egyike a Magyarországon is megtalálható 3 csótányfajnak. Elterjedt még: konyhai sváb, svábbogár, nagy fekete csótány néven. Kedvező életkörülmények között nagyon gyorsan elszaporodhat. 20-27 mm nagyságú, feketésbarna színű. Megvastagodott nyakpajzsuk van, és a lábaikon található tapadókorongokkal még az üvegen is képesek mozogni. Petékkel szaporodik, saját mirigyeinek váladékából petetokot fejleszt (kokon), és ebbe rakja a petéit. A konyhai csótány petetokjában 16-18 pete található. A csótány nősténye a petetokot 1-2 napig hordja, majd elhullajtja. A kis csótányok először fehérek majd pár óra alatt bebarnulnak. Ezek az állatok fél évtől két évig élhetnek. A német csótányhoz viszonyítva teljes fejlődési ideje hosszabb, ezért annál lassabban szaporodik és folyadékigénye is nagyobb. Hazánkban évente csak 1 nemzedéke van. A 20-29°C hőmérsékletű helyeket szereti. Többnyire a padlószint közelében tartózkodik, de életfeltételét a csatornában, lefolyókban is megtalálja. A konyhai csótány a szénhidrátdús táplálékot jobban kedveli. Veszélyük, hogy részben fertőző betegségeket terjesztenek, részben pedig lakásban megtelepedve allergiás reakciókat idézhetnek elő (hasonlóan az ágyi poloskához), de undorkeltésük miatt pszichés visszatetszést is kelthetnek.

Időnként tiszta helyeken is óriási mértékben elszaporodhat, jelenléte azonban sokáig nem feltűnő. A konyhai csótány ártalom általában csak éjszaka feltűnő, főleg ekkor keresi táplálékát. A szabadforgalmú csótánycsapda kiválóan alkalmas monitorozására (képen), irtani azonban nehezebb mint a német csótány egyedeket. Az irtószereknek jobban ellenáll, emelt dózist használunk ellenük csótányirtás alkalmával. A csótányirtó permetezőszer és a csótányirtó gél felhasználása is emelt mennyiséggel történik.
Csótányirtás rendelhető oldalunkon. Konyhai csótány és német csótány irtása!

Szólj hozzá!

Címkék: német csótány csótányirtás csótánycsapda konyhai csótány német csótány irtása

A bejegyzés trackback címe:

https://csotany.blog.hu/api/trackback/id/tr352631946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása